duurzaam schilderwerk vragen

Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact op!

Schilderen met eco verf is betrekkelijk nieuw, niet alles is daarom bekend bij de meeste mensen. Daarom hier alvast op de meest voorkomende vragen een antwoord.

 

Met welk merk verf werk je?

Ik heb inmiddels wel mijn voorkeur voor bepaalde merken verf, maar ben niet merkgebonden. Als het duurzame, of anders gezegd bio-based, verf is die kwalitatief goed is, dan gebruik ik deze voor de schilderwerkzaamheden. Dat wil zeggen dat ik de ene keer merk A gebruik en een andere keer voor merk B kies, afhankelijk van de werkzaamheden. Als het eindresultaat kwalitatief maar goed is.

Zijn er ook nadelen aan ecoverf?

Voor wat betreft kwaliteit zijn er geen nadelen. De droogtijd is soms iets langer en de glansgraad iets minder dan bij gewone verf.

Moet ik per se met ecoverf laten schilderen?

Laten we vooropstellen dat niets moet, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar zoveel mogelijk duurzaam schilderen. Mocht er zich een situatie voordoen waarin dat niet aan te bevelen is, om wat voor reden dan ook, dan zal ik u dat ook uitleggen. Daar staat echter wel tegenover dat als er een kwalitatief goede bio-based oplossing is, ik er alles aan zal doen om u te overtuigen van het nut om voor deze variant te kiezen!

Als er voor onderhoud hout gebruikt wordt, wat voor hout gebruik je dan?

Het gebruik van houtproducten is prima, mits dat hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Veel consumenten en bedrijven maken bewust die keuze. Ook ik kijk uiteraard naar de verschillende houtkeurmerken die beschikbaar zijn. FSC en PEFC zijn daar voorbeelden van. Hout dat verantwoord is geproduceerd heeft het FSC-keurmerk.

Ik wil een prijsopgave, kan dat?

Uiteraard! Ik kom graag langs om de situatie ter plekke te bekijken en met een voorstel te komen. Een offerte ontvangen zonder dat ik met eigen ogen gezien heb wat er precies moet gebeuren kan niet. Ik kijk onder andere naar het soort objecten dat geschilderd moet worden en naar de staat van onderhoud. Daar bedoel ik mee dat er verschil is of iets tien jaar geleden of drie jaar geleden voor het laatst geschilderd is. Soms is er zelfs sprake van houtrot zonder dat de eigenaar van een pand dat in de gaten heeft.

MVO, wat is dat precies?

Voluit staat MVO voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, maar het staat ook wel bekend als duurzaam ondernemen. Het slaat op het verantwoordelijkheidsgevoel van ondernemers, waarbij zij met hun organisaties verantwoordelijkheid nemen voor de eventuele effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens, milieu en maatschappij. Het gaat daarbij om effecten op zowel de korte als de lange termijn en hangt samen met alle vlakken van de bedrijfsvoering. Het zal duidelijk zijn dat ecoverf gebruiken één van de mogelijkheden is om rekening te houden met het milieu.