duurzaam schilderwerk

Waarom uw pand eco schilderen?

Wat zijn de voordelen van eco schilderen, waaruit bestaat eco verf en hoe zit het met de kwaliteit van de verf?

Ik ben al meer dan 20 jaar huisschilder. Daarom weet ik dat sommige verfsoorten nogal belastend zijn voor het milieu. Dat is jammer, want ik draag het milieu en duurzaamheid een warm hart toe. Toen ik in aanraking kwam met een verf die van natuurlijke grondstoffen werd gemaakt ben ik dat direct gaan testen. De verf bleek van uitstekende kwaliteit! De verf dekt geweldig en houdt langer dan de chemische variant. Voor mij was de keuze makkelijk gemaakt en sindsdien werk ik met eco-verfsoorten. Zo kan ik duurzaam en milieubewust vakwerk leveren, veilig voor mens en milieu.

Wat is eco verf?

Ecoverf is verf die gemaakt wordt uit herwinbare of gerecyclede grondstoffen. Dat kan bijvoorbeeld verf op basis van lijnzaadolie uit Nederland zijn. Deze is bijzonder geschikt voor lakwerk. Voor muurverf is gerecyclede verf of verf op basis van bijvoorbeeld aardappelzetmeel geschikt. Ecoverf wordt altijd geproduceerd in Nederland en het is de minst schadelijke verfsoort voor mens en milieu.

Natuurverf

Ik heb inmiddels wel mijn voorkeur voor bepaalde merken verf, maar ben niet merkgebonden. Als het duurzame, of anders gezegd bio-based, verf is die kwalitatief goed is, dan gebruik ik deze voor de schilderwerkzaamheden. Dat wil zeggen dat ik de ene keer merk A gebruik en een andere keer voor merk B kies. Als het eindresultaat kwalitatief maar goed is.

Dat er tegenwoordig natuurverf van hoge kwaliteit bestaat blijkt wel uit de test van het consumentenprogramma Kassa: de natuurverf kwam als beste uit de test met een score van 8,7!

Andere werkzaamheden

Wanneer er hout gerepareerd of vervangen moet worden is op Ecobasis werken ook geen probleem. Want in mijn netwerk zitten vakmensen die op dezelfde wijze werken als ik. Kleine herstelwerkzaamheden doe ik overigens zelf.

En verder?

Privé en zakelijk houd ik al jaren rekening met het milieu. Voorbeelden? De verwarming wat lager zetten, het licht uitdoen in kamers waar je niet bent en niet onnodig stukken printen. Een schilder kan nu eenmaal niet zijn verf en ladders op zijn fiets vervoeren, dus naast een bedrijfsfiets is een auto voor mij noodzakelijk. Maar dan wel één die op aardgas rijdt. Ook zorg ik ervoor dat er nauwelijks resten verf zijn. Hoewel, elke klant krijgt natuurlijk wel wat verf om eventueel zelf een beschadiging bij te werken. Dat voorkomt het helemaal oververven van bijvoorbeeld een muur. Het is dus als je het goed beschouwt ook een milieuvriendelijke maatregel.

 

Voor particulieren

Draagt u het milieu ook een warm hart toe en wilt u dat het schilderen van uw woning (binnen of buiten) met ecoverf gedaan wordt? Dan bent u bij mij aan het juiste adres.

Of u nu het onderhoud van uw woning zelf regelt of dat uitbesteedt aan een VvE beheerder, ik ga graag met u om de tafel zitten voor een plan van aanpak. Ik hecht groot belang aan een open en transparante vorm van communiceren. Ondersteund door de technische dienst van de diverse verffabrikanten kan ik voor u een maatwerkofferte maken, voorzien van een technisch rapport met daarin de te hanteren werkmethode en materialen. Op deze manier bent u verzekerd van goed schilderwerk wat weer jaren mee kan, en natuurlijk geef ik daar garantie op.

In sommige gevallen is het schilderen met eco verf niet raadzaam. Ook daarin zal ik helder zijn, zodat u 100 % tevreden bent over het eindresultaat.

Voor grotere projecten werk ik samen met een aantal schilders, die net als ik voor eco-schilderwerk hebben gekozen, zodat de werkzaamheden zo snel mogelijk afgerond zijn. Deze schilders zijn allemaal lid van de vereniging SCHILDERSVANNU, een vakgroep die zich als doel stelt dat zoveel mogelijk mensen zo duurzaam mogelijk gaan schilderen.

Neem voor informatie of een offerte contact met mij op.

En bedrijven

Duurzaam ondernemen, milieuvriendelijk werken, groen ondernemen, MVO, hoe je het ook noemt, veel bedrijven realiseren zich dat ze niet door kunnen gaan met het milieu belasten. Zij nemen als organisatie de verantwoordelijkheid voor de eventuele effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens, milieu en maatschappij.

Juist bedrijven die een milieubelastend(e) product of dienst op de markt brengen kiezen er steeds vaker voor om bij het uitvoeren van werkzaamheden te kiezen voor zo milieuvriendelijk als mogelijk. Uiteraard werk ik graag aan zo’n principebesluit mee. Maar ik werk ook veel voor kleinere bedrijven of Verenigingen van eigenaren. Of panden die onder Monumentenzorg vallen, immers, deze panden zijn een rijk cultureel erfgoed. Den Haag kent er vele, een rijkdom om trots op te zijn. Wilt ook u een positief imago voor uw organisatie?

Neem voor informatie of een offerte contact met mij op.

 

Certificaten en Diploma's

  • Duurzaam en Verantwoord Schilderen Certificaat Servantis
  • Certificaat Sigma Milieubewuste Verfkeuze
  • Certificaat Sigma Houtrenovatie Specialist
  • Diploma VCA
  • Certificaat Bediener Hoogwerker
  • Glas in Lood werk
duurzaam schilderen certificaat

Erkend duurzaam schildersbedrijf

EcoSchilderwerk is erkend door